Gevoelige en allergische huid Beste huidspecialist van Nederland

De nieuwste behandelmethodes

Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Gevoelige en allergische huid

Allergische reactie huid. Wanneer je last hebt van een allergische en gevoelige huid, reageert je lichaam op een allergeen. Het allergeen kan van alles zijn, zoals; voeding, huisstof, parfum of andere stoffen in cosmetica of bijvoorbeeld wasmiddelen. Je huid reageert hierop met jeuk, roodheid, bultjes of eczeem.

De huid is ons grootste orgaan en wanneer daar iets mis mee is, kan het je leven op een negatieve manier beïnvloeden. Naast dat alle kenmerken van een allergische huid zeer onprettig zijn om te ervaren, kan het je ook onzeker maken. Tenslotte is de huid het eerste wat mensen aan ons zien en dan zit je niet te wachten op roodheid of bultjes..


Huidspecialist Carinda Brand heeft jarenlange ervaring bij het behandelen van de allergische en gevoelige huid. Haar holistische aanpak richt zich niet alleen op de buitenkant (zoals de huidarts en dermatoloog wel doen), maar richt zich vooral op de binnenkant: een gevoelige en allergische huid staat namelijk in directe verbinding met de gezondheid van het lichaam.


Gaat er in het  lichaam iets niet helemaal goed, zie je dit terug aan de huid.

allergische reactie huid

Wat gebeurt er precies bij een allergische reactie huid en gevoelige huid?

Bij een allergische reactie huid ziet het lichaam het allergeen als een indringer, iets wat gevaarlijk is. Het afweersysteem reageert hierop met blaasjes, roodheid, zwellingen en jeuk.


In het DNA is vastgelegd of je last hebt van allergieën, dit is vaak erfelijk bepaald. Wanneer je ouders of één van je ouders last heeft van een allergie, komt dit ook sneller bij jou voor.

Oorzaken van een gevoelige en allergische reactie huid


De oorzaak van een gevoelige huid is bij iedereen anders, daarom kan behandeling hiervan soms best lastig zijn, want hoe weet je wat de allergie veroorzaakt? Het is zeer belangrijk om eerst tot de kern van het probleem te komen, voordat er iets aan het probleem gedaan kan worden.

RC Wangslijmtest voor meer inzicht en een duidelijk behandelplan

Het heeft geen nut om een allergische reactie huid en gevoelige huid te behandelen, zonder dat je weet wat de oorzaak hiervan is.

De methode die Carinda gebruikt verschilt met die van andere schoonheidssalons. In plaats van alleen het probleem van de buitenkant te bekijken en behandelen, wordt er eerst gekeken naar wat er in het lichaam niet goed gaat. Carinda gebruikt hiervoor de unieke en in samenwerking met een natuuropaat gemaakte wangslijmtest.


De RC Wangslijmtest laat zien hoe het is gesteld met de algehele gezondheid en in het bijzonder van toepassing op een allergische en gevoelige huid:


  • Hoe je darmhuishouding en immuunsysteem ervoor staan.
  • Hoe het is gesteld met je allergenen profiel.


RC voedingspreparaten 


Door het gebruik van de juiste preparaten, worden tekorten bestreden. RC voedingspreparaten zijn 100% organisch en sluiten door de resultaten van de RC wangslijmtest perfect aan bij jouw behoeften.

Voedingsadvies 


Voeding kan een grote boosdoener zijn bij het ontstaan van een allergische reactie. De RC wangslijmtest laat precies zien welke voeding voor jou niet geschikt is. Carinda geeft je op basis hiervan voedingsadvies, zodat je vanaf nu alleen nog maar keuzes maakt die wél goed zijn voor je lichaam en die ervoor zorgen dat je allergische reactie snel afneemt én wegblijft.

Verzorging van de huid voor het tegengaan van een gevoelige huid


Een gevoelige huid reageert zoals de naam al doet vermoeden, overgevoelig op irriterende stoffen. De belangrijkste taak van de huid is het lichaam beschermen tegen schadelijke externe invloeden. Deze barrièrefunctie is echter verstoort wanneer je last hebt van een gevoelige huid. De huid weet niet welke stof nu echt schadelijk is en welke niet, het afweermechanisme is verstoort.


De huid mist de weerstand die een ‘gezonde’ huid wel heeft, waardoor het lichaam dit probeert te compenseren met een reactie, zoals het rood worden of dikker worden van de huid.


De juiste verzorging is bij een allergische en gevoelige huid dan ook zeer belangrijk. Producten die de barrièrefunctie niet verder verstoren, maar juist versterken, zijn de oplossing.


De producten van Mukti Organics zijn bij uitstek zeer geschikt voor de gevoelige huid. Deze producten zijn 100% natuurlijk en organisch en verstoren niet het afweermechanisme.

Salonbehandelingen voor het behandelen van een gevoelige en allergische reactie huid


Welke salonbehandeling voor jouw huid het beste is, zal blijken uit de huidanalyse en is afhankelijk van de huidconditie.


Nooit meer last hebben van een geïrriteerde en rode huid? Geen bultjes en jeuk meer, maar weer genieten van een gezonde, egale en mooie huid? Laat je leven niet langer beïnvloeden door allergieën en discomfort, maak hier je afspraak met Carinda of bel 078 - 69 11 113.Ben jij klaar voor zichtbare en natuurlijk  
Huidverjonging?

Ervaar het zelfvertrouwen van een mooie en jeugdige huid, zonder dat je onder het mes moet.

Spectaculaire kennismakingsactie

Ontvang maar liefst €150,- korting!


"Hoe jij er over 10 jaar uitziet bepaal je vandaag"Ontdek

De voordeel van de “elim huidherstel formule”

Verbeterd je elasticiteit en structuur

Verminder rimpels tot en met zelf 50%

Verminderd zonneschade zoals pigmentvlekken

Huid celvernieuwing voor een stralende huid
Lees Onze Laatste
Huid Tips


Wat iedereen zou moeten weten over acne
Acne? Wat iedereen erover zou moeten weten! Bij een mooie uitstraling hoort voor veel mensen ook een mooie huid. Helaas[...]
12 tips om je collageen een boost te geven
Collageen voor de gezondheid van de huid – 12 tips om het een boost te geven. Collageen is het meest[...]
Maak jij je schuldig aan een Netflix Face?
Netflixs Face? De meest verslavende binge-watch serie is op dit moment toch wel ‘Stranger Things’. Het is een bijzondere mix[...]

Doe nu de gratis online huidtest

Ontdek hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen om weer een jongere stralende huid te krijgen. En voorkom daardoor schade aan je huid!

Elim Instituut

Kerksingel 16

2951 GE Alblasserdam

Tel: 078 - 69 11113

Email: info@eliminstituut.nl
© Elim Instituut - Verjonging zonder mes of botox I All rights Reserved I Powered by Carinda Brand 

Privacybeleid  I   Algemene voorwaarden I Sitemap