De gevaren van Botox

Huidverjonging

Je kent het wel die vervelende fronsrimpel waardoor je er vermoeid uitziet terwijl je dat niet bent of de lijntjes rond je ogen die steeds dieper worden. Rimpels ontstaan mede doordat we dagelijks meer dan 10.000 herhaalde gezichtsuitdrukkingen maken. Hierdoor kunnen expressierimpels ontstaan. Lees de 3 tips wat je hieraan kunt doen zonder botox.

Botox, de gevaren

Botox is de merknaam van botuline toxine en wordt vooral gebruikt voor de behandeling van de fronsrimpels tussen de ogen en rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. De spiertjes ontspannen doordat het botuline toxine ze verlammen. Het gevaar van botox is dat het op een foute plek wordt geïnjecteerd waardoor er andere spiertjes verlamd worden dan dat de bedoeling is. Doordat je spiertjes lam worden gelegd, kun je bijvoorbeeld niet meer fronsen. Alleen je mimiek moet er toch uit. Het kan gebeuren dat je hierdoor op andere plekken rimpels krijgt, bijvoorbeeld in je wenkbrauwen of de bovenkant van je neus. Andere risico’s zijn overdosering of overhangende oogleden.

3 tips om botox te voorkomen:

1. Gebruik natuurlijke botox

Verminder jouw rimpels met een natuurlijke botox. Dit kan met Acetyl Hexaeptide – 3. Ook bekend als Argireline®, bestaat uit een keten van zes aminozuren. De samenstelling voorkomt dat de neurotransmitters de spieren laten samentrekken zonder hierbij de spier te verlammen waardoor de natuurlijke uitdrukking en bewegingen behouden blijven, terwijl de spieren die rimpels veroorzaken zich ontspannen. Bij aanhoudend gebruik, wordt je huid gladder en je rimpels, veroorzaakt door herhaalde bewegingen van je gezicht, worden minder zichtbaar. Belangrijk is dat het in een hoge dosering in jouw product zit. Dit wordt niet in de winkel verkocht en is alleen verkrijgbaar bij de huidspecialist.

2. Voorkom fronsen door een zonnebril

Probeer er bewust van te zijn als je fronst of als je je voorhoofd optrekt. Draag altijd een zonnebril bij je, want als het licht buiten fel is van de zon frons je vaak automatisch. Als je een zonnebril draagt, voorkom je dat je gaat fronsen.

3. Stop met suiker

Een gezonde en gevarieerde voeding heeft een positieve werking op je gehele gezondheid en zo dus ook op je huid. Vooral suiker veroudert jouw huid sneller. Suiker kleeft in je lichaam aan je eiwitten wat schadelijke moleculen veroorzaakt. Deze molecule beschadigt je collageen. Dit proces heet glycatie. Als je collageen beschadigd is, zal je steeds meer lijntjes en rimpels krijgen.

Laat weten wat jij doet om je huid jong te houden d.m.v. een reactie onderaan dit bericht! Deel dit bericht met jouw vrienden want hoe meer mensen dit weten hoe beter.

Klik hier zonder botox en mes, 10 jaar jonger I Bekijk de video voor het alternatief zonder botox.
Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!

About the Author