Cleanser de gouden regelen voor een mooie huid

Acne

cleanser

Cleanser de gouden regel voor een mooie huid. In de Middeleeuwen werd baden gezien als een soort van rare seksuele losbandigheid, maar gelukkig is die tijd voorbij.

Ik ga er dus vanuit dat de meeste van jullie één keer per dag onder de douche of in bad gaan. Ikzelf, voel me altijd ontzettend vies als ik zonder nog even een douche te pakken mijn bed in stap en ik zou helemaal niet kunnen slapen als ik mijn gezicht niet heb schoongemaakt.

Misschien heb jij dat ook, maar misschien weet je niet precies wanneer je bepaalde producten moet gebruiken voor het reinigen en wanneer je gezicht echt goed schoon is. Moet je bijvoorbeeld kiezen voor een cleanser droge huid of cleanser vette huid? Allemaal vragen waar wij je graag antwoord opgeven.

Je gezicht grondig reinigen en het verwijderen van alle make-up voor het slapen gaan is een vereiste voor de een, maar verrassend genoeg is uit enquêtes gebleken dat bijna 50% procent van de vrouwen deze routine overslaan.

Misschien werken we te hard of hebben we het te druk met andere dingen, maar een grondige reiniging van de huid is echt essentieel als je een mooie, gezonde en stralende huid wilt hebben. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips hoe je op de beste manier de huid kunt reinigen om een optimaal resultaat te behalen.

Cleanser huid in de avond

In de nacht heeft je huid nog steeds geen rust, ook al noemen we het soms een schoonheidsslaapje. De huid werkt gewoon door met het vrijgeven van melatonine en cortisol. Deze hormonen zorgen dat tijdens je slaap je huid zich herstelt, het weert vrije radicalen af en de oxidatieve stress van de dag.

Juist omdat je huid 24 uur per dag aan de gang is, kun je de huid een beetje helpen met een schoon oppervlak. Wanneer je te weinig slaapt hebt, creëert dit ook meer oxidatieve stress in je lichaam.

Deze stressvorm wordt namelijk veroorzaakt door schadelijke chemische reacties in het lichaam dat veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Bij te weinig slaap, maak je dus ook te weinig afwerende stoffen, waardoor de huid ook minder collageen en elastine produceert, wat weer invloed heeft op de elasticiteit van de huid.

Dit zijn meer dan genoeg redenen om te zorgen voor voldoende slaap en een ontspannen reiniging aan het eind van de dag. Onze hydraterende crème reinigingslotion, bevat noten van lavendel, zoete oranje en vanille-essences, grondstoffen die ook bijdragen aan het ontspannen.

Tijdens de nacht ontgift je huid en verlies je veel vocht

Je huid verliest in de nacht ook nog eens vocht, dus als je een laagje vuil, make-up en talg op je gezicht hebt, zijn dit niet de voedingsstoffen die je gezicht nodig heeft om goed te kunnen ademen of de huid te hydrateren. Omdat je huid ’s nachts ontgift, ben ik ook niet zo’n voorstander van zware maskerachtige nachtcrèmes.

(Wie heeft dat eigenlijk ooit verzonnen?) Je kunt beter kiezen voor een paar druppeltjes antioxidanten olie als voedingsstoffen voor je huid. Of als je huid heel droog is een wat vollere crème.

Wil je nog meer huidverzorging om de veroudering van de huid en de vrije radicalen tegen te gaan, kies dan voor een paar toefjes van onze nachtserum voor je gezicht, hals en decolleté, hiermee ondersteun je de vernieuwing en het herstel van de huid en voeg je extra vitaminen toe.

Je lichaam is tijdens de slaap ook de flora en fauna van je darmen aan het herstellen. Gezonde darmen zijn direct gerelateerd aan de gezondheid van je huid. Een gezonde darm en een goede reiniging helpt je om de volgende dag weer met een stralende teint wakker te worden.Het klinkt allemaal eenvoudig, maar toch zijn er zoveel mensen die vergeten hoe belangrijk het is dat de huid goed gereinigd wordt.

Cleanser huid ochtend

Wanneer je in de avond voordat je gaat slapen je gezicht hebt gereinigd, is het nog steeds verstandig om dit in de ochtend weer te doen. Het helpt je niet alleen om goed wakker te worden en fris de ochtend in te gaan, maar het verwijdert ook de cellulaire afvalstoffen die je huid genereert terwijl je aan het slapen of rusten bent.

Schoonmaken in de avond verwijdert de opbouw van oliën, vuildeeltjes, bacteriën, make-up en andere resten die zich gedurende de dag op je gezicht ophopen. Als je niet goed reinigt kunnen bijvoorbeeld make-up sporen of milieu verontreinigde stoffen je huid voortijdig verouderen of er ontstaan vlekken op de huid.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede reiniging huid is, het is een fundamentele stap in je dagelijkse routine!

De beste manier om ‘s avonds je gezicht schoon te maken

Als je geen puf meer hebt om ’s avonds onder de douche te gaan, doe dan in ieder geval mijn nachtelijke ritueel. Het duurt maar vijf minuten.

-Steek een ontspannend aromatherapie mengsel aan in de badkamer.

-Breng met behulp van een vochtig wattenschijfje een paar druppel van de antioxidant olie aan en veeg zachtjes om de oog make-up te verwijderen.

-Breng daarna hydraterende cleanser of een balancerende schuimende cleanser aan op het gezicht, de hals en het decolleté. Masseer zachtjes de cleanser in, maar in een opwaartse richting en spoel het daarna eraf. Als je foundation hebt gebruikt, herhaal deze handeling met de cleanser nog een keer.

-Dompel een zacht washandje in lauw tot warm water en knijp hem goed uit. Veeg met het washandje vervolgens zachtjes over de huid om de laatste resten te verwijderen.

-Benevel de huid lichtjes met de toner van jouw keuze. Ik heb zelf een voorkeur voor het rozenwater. In de avond geeft het rozenwater me een rustgevend en ontspannend gevoel.

-Breng een paar druppels aan van de antioxidant olie terwijl de huid nog vochtig is en laat dit goed inwerken.

-Als je ouder bent dan 35 jaar, kun je het beste ook nog het Defiance oogserum of de rozenbottels gel aanbrengen rondom het oogcontour. Laat dit goed in de huid dringen.

-Druk twee of drie toefjes uit de Defiance nachtserum flacon of het antioxidant serum en breng dit zachtjes aan op het gezicht, de hals en het decolleté.

Voilà! Dat was het en nu lekker naar bed voor een heerlijke nachtrust met de wetenschap dat je jouw huid een groot plezier hebt gedaan.

De beste manier om in de ochtend je gezicht schoon te maken

In de ochtend is een volledige reinigingsroutine met een cleanser niet nodig, zeker niet als je een gevoelige huid hebt. Lekker douchen of wassen met warm water is voldoende om het nachtelijke afval te verwijderen en de huid voor te prepareren voor de ochtend routine.

Eén keer per week of als ik in steden verblijf waar de lucht vervuild is dan doe ik dit vaker, reinig ik mijn gezicht met een goede diepe reiniging. Dit doe ik met behulp van een diepte masker van antioxidanten. Dit balanceert de huid door het verwijderen van overtollig talg, het vult met de mineraalrijke voedingsstoffen de huid aan en de extreme werking van de matcha groene thee en inheemse Australische extracten bieden de huid een extra bescherming tegen Uv-straling.

Het maakt de kans op kleine ontstekingen kleiner en het verlaagt de oxidatieve stress. Allemaal belangrijke factoren die je huid in een optimale conditie houden.

Reiniging 2x per dag, de goude regel voor een mooie huid

Jaren geleden was een vriendin van mij, die een problematische huid had, altijd tegen me aan het klagen. Ik vroeg haar naar haar reiniging huid routine en ze gaf toe dat ze de eerste gouden regel van het reinigen nog weleens vergat: iedere dag twee keer reinigen!

Ik vertelde haar dat het met een niet gereinigd gezicht naar bed gaan eigenlijk net zo vies is als naar bed gaan met hondenpoep aan je voeten.

Zodra ze begon met wél iedere dag in de ochtend én in de avond haar gezicht reinigen, verbeterde de kwaliteit van haar huid enorm. Natuurlijk hield ze zich daarna aan de gouden regel voor de reiniging huid, ze wilde niet dat haar huid weer zo problematisch werd.

Een huid zweet, en al het kleinste beetje zweet, vermengd met je huideigen natuurlijke talg verandert je gezicht in een soort magneet. Het trekt ineens van alles aan. Dus let op! Hierdoor is het zo belangrijk dat je de huid iedere dag twee keer reinigt, al het vuil, olie, make-up, zweet en bacteriën moeten namelijk met regelmaat van de huid verwijderd worden.

Ook de milieuvervuiling is een enorme belasting voor een gezonde huid.

Reiniging huid gezicht hoe kun je dat het beste doen

Kies in ieder geval een reinigingsmiddel wat geschikt is voor jouw huidtype, bijvoorbeeld een cleanser droge huid of cleanser vette huid. Gebruik dit met regelmaat, het liefste in de ochtend én in de avond voor het slapen gaan.

Je gaat ook minimaal één keer per dag douchen, dus misschien kun je het reinigingsmiddel het beste in de badkamer bewaren en gebruiken. Zelf vind ik het prettig om ook aan het einde van de dag nog even een douche te nemen, al is het alleen al om even mijn geest leeg te maken.

Reinigingsmiddelen mogen nooit een vettige substantie achterlaten op de huid, dit sluit de poriën af. Ook mogen zij geen harde oppervlakte actieve stoffen bevatten die de natuurlijke balans ook van de huid laten verdwijnen en hierdoor het evenwicht van de huid verstoren.

Ook kun je beter reinigingsmiddelen met sulfaten uit de weg gaan, deze bestandsdelen drogen de huid enorm uit. Reinigingsmiddelen op een plantaardige basis zijn daarentegen mild en zacht, zonder irriterende middelen die de ogen of de huid kunnen irriteren.

1. Spoel je gezicht af met warm, maar niet te warm water
2. Breng wat reinigingslotion of gel aan tussen de palmen van je handen en meng het met een klein beetje warm water
3. Masseer de substantie zachtjes over het gezicht, de nek en het decolleté
4. Herhaal deze stappen indien nodig
5. Verwijder de substantie grondig met een warme doek om te zorgen dat ook de laatste restanten weg zijn of spoel het onder de douche af.

Romige reinigingsmiddelen en lotions

Deze reinigingsmiddelen zijn uiterst zacht op de huid. Ze moeten verzachtende stoffen bevatten en het gehalte aan oppervlakte actieve stoffen moet laag zijn. Deze reinigingsmiddelen moeten hydraterend en vocht herstellend zijn, terwijl ze de huid schoonmaken.

Deze reinigingsmiddelen worden over het algemeen aanbevolen voor volwassenen met een droge, normale of een uitgedroogde en niet vitale huid.

Schuimende reinigingsmiddelen

Deze mogen niet te hard zijn, maar moeten wel de overtollige olie uit van de vette huid kunnen verwijderen, zonder dat zij de huid uitdrogen. Een reinigende gel moet licht schuimen en niet een heel bubbelbad op je gezicht toveren. Het moet vooral effectief zijn en voorzichtig helpen met de balans van het vetgehalte van de huid te stabiliseren, zonder de huid te ontdoen van zijn natuurlijke oliën.

Als de huid strak en gehavend aanvoelt na de behandeling, dan heeft je reinigingsmiddel waarschijnlijk je natuurlijke talg en huidvet geïrriteerd. Deze verstoring van de huid geeft een signaal af aan de olie-klieren, waardoor je huid alleen maar meer olie gaat produceren, wat de huidproblemen alleen nog maar verergert.

Schuimende reinigingsmiddelen worden aanbevolen voor de normale, de vette, de gecombineerde en de acne huid.

Toner gezicht

Van toners raken mensen soms in de war. Wat is precies een toner en wat doet het? Vroeger waren er alleen lotions en tonics voor de huid, het begrip toner kenden we toen nog niet. Een lotion bevatte alcohol en een tonic niet, of heel weinig.

Tegenwoordig noemen ze bijna alles een toner, de naam maakt niet meer uit. Maar wel wat er in zit. Mensen vragen vaak aan ons of die toner gezicht echt nodig is en wat dan een goede natuurlijke toner is om te gebruiken.

Het gebruik van een toner gezicht is wel een essentiële stap in de dagelijkse huidverzorging. Je gebruikt hem na het reinigen en voordat je een serum, een elixer, een olie of een crème gebruikt. Meestal is een bepaalde toner voor een specifiek huidtype, dus kies wel voor de juiste toner om een effectief resultaat te behalen.

Toners zijn speciaal gemaakt voor het verwijderen van de laatste resten vet en vuil. Dit doe je nadat je de huid hebt gereinigd en gehydrateerd. Ook in het leidingwater zitten namelijk chemische afvalstoffen, zoals chloor en fluoride, die wil je niet de hele dag op je huid hebben. Het gebruik van een toner helpt ook bij het opnemen van hydraterende en voedende producten.

Als je de toner overdag gebruikt, heeft het een kalmerende werking en krijgt je huid een stralende look. De verschillende toners kunnen variëren van zeer zacht naar zeer sterk. Onze toners zijn allemaal gebaseerd op aloë vera, die eigenschappen heeft die rustgevend zijn voor de meeste huidtypes.

De toners van Mukti Organics bevatten ook actieve ingrediënten die een positief effect hebben op bepaalde huidaandoeningen. Onze toners zijn vooral natuurlijk en biologisch, ze bevatten geen alcohol, wat eigenlijk de huid uitdroogt en irriteert.

Het is goed om te weten wat er in de toner zit, veel mensen gebruiken zomaar een toner, zonder dat ze weten wat ze op hun gezicht doen. Dit kan leiden tot allergische reacties.

Rose bloesem hydraterende mist toner

Als we in staat zouden zijn om de geur van het paradijs te destilleren en het in een spuitfles te doen, dan zou het lijken op de geur van deze toner van Mukti Organics. Het ruikt zo lekker, dat sommige klanten de toner gewoon in hun tas meenemen en het als een subtiele parfum gebruiken gedurende de dag.

Het is geen doordringende of synthetische geur, maar puur natuurlijk. Het rozenwater ruikt ook echt naar rozen, vers gesneden rozen uit de tuin.

Maar het is natuurlijk nog belangrijker wat er in de toner zit. Deze Rose bloesem hydraterende Mist Toner heeft de Bulgaarse roos hydrosol als basis, waaraan gecertificeerd biologisch aloë vera sap van het blad aan toegevoegd is.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een aantal Australische inheemse plantenextracten, zoals de kakadu pruim met zijn natuurlijk hoge vitamine C-gehalte. Ook de kangaroo paw bloem, een krachtig antioxidant die de hydratatie van de huid verbetert, komt men tegen in deze toner. Dan is er nog de sneeuwbloem, een andere krachtige antioxidant die ook ontstekingsremmend is en een gepatenteerde mix van voedende essentiële oliën.

Neroli blossem mist toner

Deze Neroli Blossom Mist Toner van Mukti Organics heeft actieve en samentrekkende eigenschappen, waarbij gekozen is voor citrusvruchten die geschikt zijn voor de gecombineerd en vette huid. Dit heeft een positief effect op de natuurlijke olieproductie van de huid en op grove poriën.

Deze natuurlijke toner is zeer actief door toevoeging van de toverhazelaar en de Citrus oliën, dus het is verstandig om de toner eerst even te testen op een klein stukje huid en op te passen met open wondjes of puistjes. Veel mensen nemen deze toner mee in de tas om tussendoor even de huid te verfrissen.

De belangrijkste bestanddelen zijn vooral de bioactieve inheemse Australische ingrediënten, mede door het hoge vitamine C-gehalte. Maar men komt in de toner ook lime kakadu plum, finger kaviaar, anijs mirte en de inheemse granaatappel tegen. Daarnaast zijn ook het sap van het aloë vera blad, de toverhazelaar en essentiële oliën van neroli, bergamot, lavendel en zoete marjolein de belangrijke bestanddelen.

Natuurlijke toner wat is de juiste manier om deze te gebruiken

  • Sluit je ogen en ontspan je gezicht.
  • Houdt het flesje ongeveer 20 centimeter voor je gezicht en spray een nevel in de richting van je gezicht, dit mag je maximaal twee tot drie keer herhalen.
  • Pas als het helemaal is ingetrokken, kun je je serum of olie gebruiken en daarna de gezicht crème.
  • Een andere methode voor het opbrengen van de toner is om een watteschijfje met een natuurlijke toner te bevochtigen. Veeg hiermee voorzichtig over je gezicht, met een bijzondere aandacht voor de T-zone. Op deze manier ondersteunt het de verwijdering van de dode huidcellen en minimaliseert het de grove poriën.

Nu je weet wat de beste middelen zijn om je gezicht schoon maken en hoe je deze producten op de juiste manier kunt gebruiken, hebben we hieronder nog een kort overzicht wat de beste manier is om je gezicht schoon te maken en wanneer.

Heb je nu een goed idee hoe je je gezicht het beste kunt reinigen? Weet je nu ook hoe vaak je het beste je gezicht schoon kunt maken? Weet je of je een cleanser droge huid of cleanser vette huid nodig hebt? Heb je zelf tips of adviezen? Voor vragen neem contact met mij op.

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!
Follow

About the Author

Carinda toont vrouwen voor wie hun uitstraling belangrijk is voor hun persoonlijke en/of zakelijke succes hoe ze huidveroudering kan stopzetten en zelfs kan omzetten in verjonging.

>