Collageen scan Beste huidspecialist van Nederland

De nieuwste behandelmethodes

Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Collageen-scan

Iedereen wil een mooie, jonge en vitale huid hebben, niet waar?! Zodra we rimpels in het gezicht zien, betekent dat huidveroudering. En, niet alleen aan de buitenkant. Daar staan we niet altijd bij stil, maar de binnenzijde van je huid is even oud als de buitenzijde. Dat betekent dus dat als we de rimpels aan de buitenkant van onze huid zien ontstaan, de binnenzijde er net zo slecht er aan toe is.


Ben jij benieuwd hoe jouw huid er écht voor staat? En, wil je weten hoe jouw binnenkant eraan toe is? Zou jij graag eens willen weten hoe jij jouw rimpels, huidveroudering, elastineverlies en de opbouw van de huidbeschermingslaag kan aanpakken? Hoe je met behulp van goede voeding en nutricosmetics een mooiere huid krijgt? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Hoe ziet jouw huid er van binnen uit?

Met de speciale ultrasone echomeetapparatuur kunnen wij aantonen in welke conditie je huid momenteel verkeert. Met behulp van deze gegevens, is het mogelijk een zeer gedetailleerd advies te geven voor voeding en supplementen ter verbetering van je huid.

Kortom, onze huid beschermen doen we al jaren via de buitenzijde, maar werken aan de binnenzijde is nét zo belangrijk. Zou het dan niet logisch zijn om ook die binnenzijde van de beste verzorging te voorzien? Want achter die opperhuid zit onze lederhuid met het collageen…En dat id nou net zo belangrijk om huidveroudering tegen te gaan!

Laviesage voeding voor jouw huid

Elim Instituut werkt met Nutricosmetics van het merk LavieSage, een Nederlands bedrijf dat een uitgebreide collectie Nutricosmetics heeft. Dit zijn voedingssupplementen, speciaal bedoeld om voor een optimaal gezonde huid te zorgen. Daarin zitten allerlei unieke voedingsstoffen voor je huid die je niet in de reguliere supplementen terug kunt vinden. Zo zitten sommige producten boordevol met collageen- of elastinepeptides, die in korte tijd je huid een complete versteviging kunnen geven. Of stoffen die het vocht beter kunnen binden in de huid, zoals hyaluronzuur of juist ceramides en squalene die een droge opperhuid tegengaan.


Eigenlijk veel te veel om op te noemen, maar allen met aantoonbare resultaten. In enkele maanden kan je huid er écht jaren jonger uitzien. Zeker in combinatie met een huid verbeterende behandeling bij het Elim Instituut.

Meten is weten, maar wat kun je dan zoal zien?

1. Huiddikte:

Allereerst kijken we naar de huiddikte. De huiddikte is belangrijk omdat je in de overgang bijvoorbeeld 2,5% huiddikte per jaar verliest. Dat is vaak de reden dat een vrouw het gevoel heeft dat de huid, eenmaal in de overgang, ontzettend snel veroudert door hormoonverlies. Hoe dunner je huid, hoe meer collageen je huid nodig heeft. En door dit gegeven op tijd te weten te komen, kunnen we er écht gericht aan werken.

2. Huidbeschermlaag:

Dit is te zien aan de eerste lijn aan de linkerkant van de collageen scan. Je huid beschermlaag is je huidbarrière (opperhuid) en hier liggen de huidcellen als een soort dakpannetjes over elkaar heen. Ze horen mooi aaneengesloten te liggen, met daartussen voldoende huidvetcellen. Voor de beste bescherming heb je een piek van minimaal 80% (zoals op de collageenscan aangetoond kan worden) nodig.


Daarnaast is het zo, dat hoe geler en dikker de eerste lijn is, hoe meer huidvetcellen aanwezig zijn en je dus meer beschermd bent. Als je beschermlaag te dun is, houdt dit in dat de “dakpannetjes” van jouw huid open gaan staan. Hierdoor verliest de huid zijn vocht en krijg je een droge huid, waardoor er gemakkelijk irritaties van buiten naar binnen optreden. Ook dringt de UV-straling dieper in de huid, waardoor je collageen sneller wordt afgebroken en er meer pigmentvlekken ontstaan. Het is dus noodzakelijk dat je huid een optimale beschermlaag heeft.

3. Collageen laag:

De tweede piek op de scan geeft je collageengehalte aan. Dit is belangrijk om te weten, want als er bijna geen collageen aanwezig is in je huid, heeft dit direct effect op het resultaat van de huidverjongingsbehandeling.


Wanneer er onvoldoende collageenbouwstoffen in je huid aanwezig zijn, kun je de aanmaak van collageen met deze huidverjongingsbehandeling ook niet stimuleren. Dit is dan ook de reden waarom veel mannen en vrouwen geen resultaat van hun behandeling zien. Door middel van de echo die ik maak van hun huid, zien we dat er geen collageen aanwezig is en dit allereerst moet worden aangevuld. Daarnaast is het zo dat, hoe meer collageen er in jouw huid aanwezig is hoe minder rimpels je krijgt.

4. Bindweefsel:

Het rechter gedeelte op de scan geeft aan hoeveel bindweefsel je nog hebt. Het bindweefsel verbindt de huid aan het dieper gelegen spierweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe strakker de huid. In de scan zien we de bindweefselbundels als een soort V-vormige bundels, hoe meer verbinding, hoe beter voor je huid. Wanneer je last hebt van de zwaartekracht en de huid gaat hangen of zakken, dan is het zaak om je op het bindweefsel te richten. Bovendien is het bindweefsel de basis voor je huid; vanuit je bindweefsel groeit de huid verder aan.

Wil jij weten hoe jouw huid er aan de binnenkant voor staat?
Maak dan een afspraak voor de kennismakingsaanbieding. Noteer bij opmerkingen of je ook de collageen scan wil en ik doe hem er kosteloos voor je bij!

Ben jij klaar voor zichtbare en natuurlijk  
Huidverjonging?

Ervaar het zelfvertrouwen van een mooie en jeugdige huid, zonder dat je onder het mes moet.

Spectaculaire kennismakingsactie

Ontvang maar liefst €150,- korting!


"Hoe jij er over 10 jaar uitziet bepaal je vandaag"Ontdek

De voordeel van de “elim huidherstel formule”

Verbeterd je elasticiteit en structuur

Verminder rimpels tot en met zelf 50%

Verminderd zonneschade zoals pigmentvlekken

Huid celvernieuwing voor een stralende huid
Lees Onze Laatste
Huid Tips


Wat iedereen zou moeten weten over acne
Acne? Wat iedereen erover zou moeten weten! Bij een mooie uitstraling hoort voor veel mensen ook een mooie huid. Helaas[...]
12 tips om je collageen een boost te geven
Collageen voor de gezondheid van de huid – 12 tips om het een boost te geven. Collageen is het meest[...]
Maak jij je schuldig aan een Netflix Face?
Netflixs Face? De meest verslavende binge-watch serie is op dit moment toch wel ‘Stranger Things’. Het is een bijzondere mix[...]

Doe nu de gratis online huidtest

Ontdek hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen om weer een jongere stralende huid te krijgen. En voorkom daardoor schade aan je huid!

Elim Instituut

Kerksingel 16

2951 GE Alblasserdam

Tel: 078 - 69 11113

Email: info@eliminstituut.nl
© Elim Instituut - Verjonging zonder mes of botox I All rights Reserved I Powered by Carinda Brand 

Privacybeleid  I   Algemene voorwaarden I Sitemap