Collageen huid voor een jeugdige en stralende huid

Collageen

Collageen, huidverjonging, Anti-aging

Collageen huid de sleutel naar een jeugdige huid. Iedereen wil ouder worden maar weinig mensen willen er ook oud uitzien. Maar hoe blijf je dan toch ‘jong’? Want naarmate je ouder wordt, ontstaan er rimpels en verslappingen door een tekort aan collageen in de huid. Collageen huid is juist de belangrijkste bouwsteen voor een jeugdig uiterlijk.

Gelukkig staat de wetenschap niet stil. Er zijn oplossingen om het verouderingsproces aanzienlijk te vertragen en het proces van verouderen zelfs om te keren!

Collageen huid wat is dit?

Collageen huid is een vezel die zorgt voor de stevigheid van het bindweefsel. Je huid, pezen, spieren, kraakbeen en botten bestaan vooral uit collageen. De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen bepaalt de sterkte van je huid en je botten. De aanwezigheid van sterk, gezond en veel collageen in het bindweefsel zorgen ervoor dat je geen rimpels, lijntjes en verslappingen krijgt.

Gelukkig heeft de jonge huid nog veel collageen! Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen in je bindweefsel en verantwoordelijk voor de aanmaak van je collageen. Vanaf je 21ste jaar breekt je automatisch collageen af!

Al op jonge leeftijd gaat je collageen achteruit. Je huid breekt dan meer collageen huid af dan je fibroblasten in je bindweefsel kunnen aanmaken. Langzaam maar zeker ga je dat zien aan je buitenkant van je huid. Minder collageen in je huid betekent dat je bindweefsel en je spieren slapper worden waardoor er de eerst lijntjes en rimpels zullen ontstaan. 

Verslappingen ontstaan wanneer je gezichtsspieren hun kracht en elasticiteit verliezen door de afbraak van collageen in je huid. Gelukkig kun je deze afbraak aanzienlijk vertragen door een actieve levensstijl, gezonde en gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen en de juiste huidverzorging en behandelingsformule toe te passen.

Wij werken met o.a. de Exilis Protégé, PhotonLaser en CollageenBooster om je huid weer nieuw collageen te laten aanmaken. Deze behandelingen stimuleren je fibroblasten in je huid.

Collageen huid via je voeding aanvullen, kan dat?

Collageen kunnen we niet via de voeding binnen krijgen. Het is wel aanwezig in de huid van de zalm, maar al zou je dit een keer eten, krijg je niet genoeg binnen om de ontstane tekorten aan te vullen. Vis Collageen komt, qua structuur en opneembaarheid, het meest overeen met het collageen in de huid van de mens.

Naast de huid vinden we ook collageen in de aanhechtingen, gewrichten en botten terug. In de Nutricosmetics waar wij mee werken zijn de vis collageen peptides extreem klein en water absorbeerbaarder dan normaal. Het onderscheidt zich met veel andere collageen producten door de kwaliteit van de ingrediënten.

Een dagdosering bevat Vitamine C en 5 gram viscollageen en nog 14 andere ingrediënten. Het gebruikte vis collageen heeft een betere kwaliteit ten opzichte van veel andere collageen producten die samengesteld zijn uit runderen of varkensweefsel.

Deze vormen van collageen zijn veelal moeilijker te absorberen. Doordat het lichaam de cellen die vezels produceren (fibroblasten) standaard activeert, nemen deze (vis collageen) peptiden op in je binnenste gedeelte van je cel. Nu worden de peptiden in de exact juiste volgorde (in de cel) geplaatst. Als er maar enige iets ontbreekt lukt de opname proces vooralsnog niet.

Zonder (genoeg) vitamine C kan je geen nieuw collageen huid maken

Vitamine C speelt hierbij een belangrijke rol om de onderliggende bruggen te maken en dus bij het tegengaan van huidveroudering. Het zorgt ervoor dat je nieuwe collageen zich kan hechten aan je oude collageen. Samen vormt dit dan weer voor optimale volume.

Dit zijn standaard en heel natuurlijke processen die in jouw lichaam plaatsvinden. Zo wordt het bestaande collageen vervangen, vernieuwd en versterkt. Daarnaast is Vitamine C een belangrijke antioxidant die helpt je huid te beschermen tegen vrije radicalen.  Vis Collageen Peptides, met Vitamine C, is van belang voor de vorming van collageen wat de stevigheid van de huid ondersteunt. Hierdoor rem je de huidveroudering van binnenuit.

Wil jij 12 tips om je collageen een boost te geven? Klik dan hier en lees mijn andere blog.

Collageen huid hoogwaardige bouwstoffen heb je nodig als je échte verjonging wilt

Behandelingen met de Exilis Protégé of de Bio Skinlight methode zorgen voor een betere stofwisseling in je huid waardoor je huid veroudering afremt. Dit betekent dat je cellen beter in staat zijn zuurstof en voedingsstoffen op te nemen.

De Bio Skinlight methode geeft je huid extra energie door het licht waardoor je huid veel actiever wordt en harder gaat werken. Hierdoor wordt je behoefte aan bouwstoffen ook nog groter. Logisch, want wie actief is, krijgt immers honger. Wil je de huidveroudering tegengaan is het dus belangrijk om te zorgen dat je huid voldoende energie en bouwstoffen heeft.

Wil jij weten wat je kan doen om jouw collageen optimaal te houden? Maak dan een afspraak voor de SKIN-scan.

 

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!

About the Author