Eczeem Beste huidspecialist van Nederland

De nieuwste behandelmethodes

Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Eczeem

Eczeem kenmerkt zich door een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes. Eczeem zorgt voor (extreme) jeuk en een pijnlijk gevoel en beïnvloed daarmee de kwaliteit van het leven. Niet alleen voelen de plekjes zeer onprettig, ook kunnen ze je onzeker maken.


Heb je alles al geprobeerd bij het tegengaan van eczeem, maar lijkt niets te werken? Wil je nu eens een échte oplossing voor jouw probleem en een effectieve methode om eczeem volledig te laten genezen? Huidspecialist Carinda Brand heeft jarenlange ervaring bij het behandelen van eczeem. Haar holistische aanpak richt zich niet alleen op de buitenkant (zoals de huidarts en dermatoloog wel doen), maar richt zich vooral op de binnenkant: eczeem staat namelijk in directe verbinding met de darmen.


De behandelingen van Elim Instituut zorgen ervoor dat eczeem verdwijnt en nog belangrijker; omdat jij je eigen lichaam beter leert kennen, zal het eczeem niet meer terugkomen.

eczeem

Hoe ziet eczeem eruit?

Eczeem komt met name voor op de oren, voeten, handen en de benen en kenmerkt zich door een rode en schilferige huid. Eczeem kan ook bestaan uit kleine, met vocht gevulde blaasjes. Deze kunnen openbarsten, waarna het wondjes worden.

Eczeem kan erg jeuken. Door het krabben kunnen (ernstige) infecties ontstaan, maar ook huidverkleuringen (pigment) en blaren.


Eczeem treft ongeveer 10-20% van de bevolking en wordt meestal gediagnosticeerd als atopisch eczeem. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, is eczeem niet besmettelijk.

eczeem

Eczeem, hoe ontstaat dat?

Zoals al eerder kort genoemd; eczeem ontstaat in de darmen. Gaat het slecht met je huid, dan gaat het slecht met je darmen.


Eczeem is een ontstekingsreactie van het lichaam en alhoewel je het waarschijnlijk als zeer onprettig ervaart, mag je je lichaam dankbaar zijn. Er gaat namelijk iets niet goed en je lichaam reageert daarop, je lichaam wil het probleem oplossen. Helaas is het lichaam vaak niet in staat dit zelf te doen, simpelweg omdat jij blijft doorgaan met dezelfde levenswijze. Jij kunt hier ook niets aan doen, je weet tenslotte niet welk patroon het eczeem veroorzaakt.

Waarom farmaceutische oplossingen niet werken bij eczeem

Meestal worden er door de huisarts of dermatoloog topische corticosteroïden voorgeschreven en wanneer er sprake is van een ernstige infectie, antibiotica. Crèmes die je vanuit de apotheek krijgt zijn niet de beste optie voor het op de juiste manier behandelen van eczeem. Zij kunnen namelijk steroïde bevatten, die de huidbarrière beschadigen.


RC Wangslijmtest voor meer inzicht en een duidelijk behandelplan 


Farmaceutische oplossingen voor eczeem kunnen de eczeem tijdelijk verhelpen, echter pakken ze niet de oorzaak aan, slechts het symptoom.


Dit is waar de methode van Elim Instituut duidelijk verschilt met die van de huisarts/ dermatoloog. Carinda kijkt namelijk eerst naar de binnenkant, door middel van de RC Wangslijmtest. De test laat zien hoe het is gesteld met de algehele gezondheid en in het bijzonder van toepassing op eczeem:

  • Hoe je darmhuishouding en immuunsysteem ervoor staan.
  • Hoe het is gesteld met je allergenen profiel.

Verzorging van binnenuit voor het tegengaan van eczeem 


Wanneer er meer duidelijkheid is over je gezondheid en het verband tussen het darmflora en eczeem, wordt er een op maat gemaakt advies voor je gemaakt. De belangrijkste eerste stap hierbij is het aanvullen van eventuele tekorten die eczeem veroorzaken en het aanpakken van ontstekingsreactie zelf. Welke factoren dragen ertoe bij dat het eczeem ontstaat en verergert?

RC voedingspreparaten 


Door het gebruik van de juiste preparaten, worden tekorten bestreden. RC voedingspreparaten zijn 100% organisch en sluiten door de resultaten van de wangslijmtest perfect aan bij jouw behoeften.


Voedingsadvies


De factoren die jouw eczeem veroorzaken zijn inmiddels duidelijk. Carinda geeft je op basis hiervan voedingsadvies, zodat je vanaf nu alleen nog maar keuzes maakt die wél goed zijn voor je lichaam en die ervoor zorgen dat het eczeem snel afneemt én wegblijft.

Verzorging van buiten voor het tegengaan van eczeem 


Het op de juiste manier verzorgen van de huid met eczeem is zeer belangrijk, niet alleen neemt de jeuk op deze manier snel af, ook zal het eczeem in zijn totaliteit verdwijnen. Belangrijk hierbij is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van 100% organische en natuurlijke producten, je huid heeft het namelijk al zwaar te verduren en het gebruik van antibiotica, synthetische stoffen en topische corticosteroïden verergert dit proces.


De juiste producten voor thuisgebruik 


Aangezien eczeem vaak in verband wordt gebracht met een droge huid, is de eerste stap het goed hydrateren van de gebieden met eczeem. De producten van Mukti Organics zijn zeer geschikt voor de droge huid en specifiek zeer geschikt voor de huid met eczeem. Ze bieden langdurige bescherming en bevorderen de elasticiteit en soepelheid van de huid. De huid is minder droog, waardoor het ontstaan van eczeem wordt tegengegaan.


Salonbehandelingen voor het behandelen van eczeem 


Welke salonbehandeling voor jouw huid het beste is, zal blijken uit de huidanalyse en is afhankelijk van de huidconditie.


Eczeem effectief, zichtbaar en gegarandeerd laten verdwijnen? Jouw leven niet meer laten beïnvloeden door dit probleem en weer genieten van een heerlijk zachte, egale en gezonde huid? Maak je afspraak of bel 078 - 69 11 113

Ben jij klaar voor zichtbare en natuurlijk  
Huidverjonging?

Ervaar het zelfvertrouwen van een mooie en jeugdige huid, zonder dat je onder het mes moet.

Spectaculaire kennismakingsactie

Ontvang maar liefst €150,- korting!


"Hoe jij er over 10 jaar uitziet bepaal je vandaag"Ontdek

De voordeel van de “elim huidherstel formule”

Verbeterd je elasticiteit en structuur

Verminder rimpels tot en met zelf 50%

Verminderd zonneschade zoals pigmentvlekken

Huid celvernieuwing voor een stralende huid
Lees Onze Laatste
Huid Tips


Wat iedereen zou moeten weten over acne
Acne? Wat iedereen erover zou moeten weten! Bij een mooie uitstraling hoort voor veel mensen ook een mooie huid. Helaas[...]
12 tips om je collageen een boost te geven
Collageen voor de gezondheid van de huid – 12 tips om het een boost te geven. Collageen is het meest[...]
Maak jij je schuldig aan een Netflix Face?
Netflixs Face? De meest verslavende binge-watch serie is op dit moment toch wel ‘Stranger Things’. Het is een bijzondere mix[...]

Doe nu de gratis online huidtest

Ontdek hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen om weer een jongere stralende huid te krijgen. En voorkom daardoor schade aan je huid!

Elim Instituut

Kerksingel 16

2951 GE Alblasserdam

Tel: 078 - 69 11113

Email: info@eliminstituut.nl
© Elim Instituut - Verjonging zonder mes of botox I All rights Reserved I Powered by Carinda Brand 

Privacybeleid  I   Algemene voorwaarden I Sitemap