Gifstoffen, hoe vermijd je ze?

Gezondheid

Gifstoffen komen veel voor in ons dagelijkse leven. Ze beïnvloeden je hormoonhuishouding met al gevolg gewichtstoename en zijn slecht voor je gezondheid. Ook richten ze schade aan je lever aan waardoor deze zijn functie verliest om giftige stoffen uit je lichaam te elimineren.

Eén van de meest geproduceerde chemische stof is Bisphenol A, oftewel BPA en deze zit bijna overal in. Denk vooral aan plastic verpakkingen maar ook melk-en vruchtensapverpakkingen, conservenblikken en de kant-en klaar maaltijden en producten. Nog schadelijker wordt het als we plastic verwarmen, dan komt er een veelvoud vrij aan toxische weekmakers. Zoals voedsel in een plastic bakje wat je in je magnetron opwarmt. Hierdoor komen er heel veel schadelijk stoffen vrij die in je voedsel terecht komen. Maar denk ook aan je waterkoker als die van plastic is. Koffie of thee drinken uit een kunststof beker levert hetzelfde probleem op. Hoeveel mensen drinken op kantoor niet warme dranken als koffie, thee en om vier uur soep uit een plastic bekertje?!

Gifstoffen in pannen

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Een anti-aanbaklaag in je pan zorgt ervoor dat je jouw voedsel een stuk makkelijker kunt maken. Geen voedsel wat in je pan blijft vast zitten en je pan is een stuk makkelijk schoon te maken. Maar doordat ik weet wat er met de anti-aanbaklaag gebeurt als het verwarmd wordt, heb ik gelijk mijn pannen weg gedaan en heb ik gekozen voor andere materialen. De zogeheten teflon pannen zijn nooit bedoeld om te worden gebruikt bij een medium of hoog vuur maar alleen voor heel laag vuur. Wie heeft er op de dag van vandaag nog tijd om uren je vlees gaar te laten worden?

Door de warmte komen er giftige stoffen vrij uit de anti-aanbaklaag en komen terecht in je voedsel wat weer voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Ook laat een anti-aanbak laag gauw los waardoor er kleine zwarte stukjes in je eten terecht komen. Vanaf 2015 zullen deze pannen ook verboden zijn. Ik bak tegenwoordig in een koekenpan met een keramische binnenlaag. Dit bevalt mij erg goed! Bakt ook niet aan en is makkelijk om schoon te maken en dus niet slecht voor je gezondheid.

Gifstoffen op je voedsel

Steeds meer mensen krijgen last van gevoeligheden zoals: astma, “allergieën” of welvaartziektes. Ook moet je lever heel hard werken om alle gifstoffen uit je lichaam te krijgen. Hierdoor wordt je imuunsysteem lager met als gevolg je weer vatbaarder bent voor bepaalde ziekstes.

Op de dag van vandaag worden er nog steeds bestrijdingsmiddelen gebruikt over ons voedsel. In Nederland wordt twee keer zo veel meer pesticiden gebruikt als in andere Europese landen. Op sommige groenten en fruit zitten wel 30 tot 40 verschillende pesticiden en daar maak ik me wel zorgen om. De keus is dus eigenlijk makkelijk kies voor biologisch en je weet dat je geen gifstoffen op je eten hebt.

Ik heb van een paar soorten groenten en fruit uitgezocht hoeveel pesticiden erop zitten en daar ben ik best van geschrokken:

– Bananen 12 pesticiden

– Appels 42 pesticiden

– Broccoli 33 pesticiden

– Komkommer 35 pesticiden

– Ananas 6 pesticiden

– Spinazie 48 pesticiden

– Bosbessen 52 pesticiden

– Sinaasappelen 16 pesticiden

– Amandelen 9 pesticiden

– Wortelen 26 pesticiden

Wil je weten wat er op jouw voedsel zit? Zoek het hieronder op:

 

Laat weten wat jij doet om gifstoffen te vermijden onder dit bericht. Deel dit bericht met jouw vrienden want hoe meer mensen dit weten hoe beter.

Wil jij werken aan huidverjonging?
Ontdek dan in dit E-book de 15 essentiële elementen van huidverjonging  

Rimpels af kunt komen

 

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!

About the Author

>