Jouw Beauty Mindset

Huidverjonging

Onze opvoeding en ervaringen gedurende het leven, bepalen voor een groot gedeelte hoe we nu in het leven staan, wat voor beeld we hebben van schoonheid en hoe wij onszelf zien.

Ben jij vroeger gepest? Dan kan dit invloed hebben op de manier waarop jij jezelf ziet. Hebben je ouders (onbedoeld) gezorgd dat je je onzeker voelde? Dan zal je daar nu nog steeds last van hebben. De manier waarop wij onszelf zien, hoe we kijken naar schoonheid, is belangrijk voor de mate van geluk en succes in het werk en onze relaties met anderen.

Uiterlijk niet belangrijk?

Wist je dat uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat 55% van de communicatie wordt bepaald door uiterlijke kenmerken en lichaamstaal? Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, zal die gene dus voor het grootste gedeelte zijn of haar mening vormen door de manier waarop jij non verbaal communiceert. Uiterlijke kenmerken wegen over het algemeen zwaarder dan zaken zoals inhoud en toon.

Wanneer je niet lekker in je vel zit of problemen ervaart met je huid die je onzeker maakt, straal je dit uit naar je omgeving.

Laten we acne als voorbeeld nemen. 80% van de jongeren in Nederland krijgt hiermee te maken. Het hoort er min of meer bij (alhoewel het met de juiste behandelingen zeer goed behandeld kan worden). Bij de meeste bestaat acne uit een puistje hier en daar, maar bij sommige vormt acne een serieuzere aandoening, waarbij de kwaliteit van het leven aanzienlijk negatief wordt beïnvloed. Niet alleen kun je je door puistjes erg onzeker gaan voelen, ook loop je de kans dat je op latere leeftijd nog steeds last hebt van de littekens die zijn ontstaan.

Alhoewel het belang van een verzorgd uiterlijk en de mate van invloed van een positief of negatief zelfbeeld door sommige mensen nog wordt onderschat, ben ik er heilig van overtuigd dat dit wel degelijk belangrijk is voor een gelukkig leven. Vergelijk het maar met het kopen van een nieuwe jurk of een nieuw kapsel. Je investeert in jezelf en je zit lekkerder in je vel.

Hoe kun je weer zelfverzekerd worden?

De belangrijkste eerste stap bij je goed voelen en zelfverzekerder zijn, is beseffen waar de onzekerheid vandaan komt. Als jij klaar bent voor een positieve (beauty) mindset en je ontdekt welke gedachten en gewoontes jij geërfd hebt in je verleden, kun je bewuste systemen creëren die je toelaten om gelukkig en succesvoller te zijn.

Just do it!

Je hebt dit leven gekregen, je bent het waard om je goed te voelen. Het leven gaat veel te snel om door te blijven lopen met negatieve gedachten, problemen met je gezondheid of huidproblemen die je onzeker maken. Investeer in jezelf, dat is de eerste stap naar meer zelfverzekerdheid.

 

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!
Follow

About the Author

Carinda toont vrouwen voor wie hun uitstraling belangrijk is voor hun persoonlijke en/of zakelijke succes hoe ze huidveroudering kan stopzetten en zelfs kan omzetten in verjonging.

>