Logo Elim Instituut

Ingrediënten huidverzorging lezen – Deel 1

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Ingrediënten huidverzorging. Waarom is het zo belangrijk om de ingrediënten te bekijken op de verpakking van je cosmetica product? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Het wordt toch verkocht, dan zal het toch wel goed zijn? En daarbij, wat zijn al die ingrediënten? Die benamingen ervan zijn abracadabra voor mij.

Laten we hiermee stoppen!

Wanneer je naar de opsomming van de ingrediënten van een merk kijkt, hebben de meeste producten gemiddeld 15 tot 20 bestandsdelen. Stel, je gebruikt gemiddeld 10 producten per dag. Als je een beetje kunt rekenen, betekent dat dat je per dag met ongeveer 150 tot 200 of misschien zelfs wel meer chemische stoffen in aanraking komt. Al deze stoffen zijn verwant aan elkaar en hebben een werking op een unieke en ongekwalificeerde manier en zijn daarbij ook niet allemaal getest. Inderdaad, dat is even schrikken van de waarheid. Het gaat hier om een dosis vergif wat we niet langer kunnen negeren en waar we niet langer ons lichaam aan willen blootstellen, gewoon door het maken van eenvoudige keuzes.

Slechte ingrediënten in huidverzorging – stop ermee

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van de ingrediënten die je kunt vinden in een zogenaamde ‘natuurlijk reiniging product’. Het gaat hier om een bekend en groot merk, die de woorden ‘puur’, ‘natuurlijk’ en ‘hypoallergeen’ op de voorkant van de fles heeft geplaatst. Als je haastig aan het winkelen bent en niet de tijd neemt om verder te kijken, wordt je door het gebruik van deze woorden er waarschijnlijk van overtuigd dat dit een veilig reinigingsmiddel is voor jouw kostbare huid. Daarbij heeft het product ook nog eens een aantrekkelijk prijs.

ingrediënten huidverzorging

 

Als je kritischer zou kijken naar de ingrediënten huidverzorging, blijkt dit product helemaal niet zo’n natuurlijk huidverzorgingsproduct te zijn, maar een reinigingsmiddel op basis van synthetische chemicaliën. De meeste stoffen zijn ook niet voedend, maar stoffen die slechts op de oppervlakte actief zijn. Daarnaast bevat het conserveringsmiddelen en schuimmiddelen die waarschijnlijk je huid alleen maar uitdrogen en die de zuurgraad van de huid irriteren. Om een beter beeld te geven, heb ik de meeste bestanddelen hieronder weergeven, zoals ze op de fles staan aangegeven. Bij ieder bestanddeel heb ik de functie van het ingrediënt gezet, samen met de eventuele bijwerkingen.

Ingrediënten huidverzorging

1.Water, het gezonde en vertrouwde H2O. Hier hebben we geen problemen mee. Waarschijnlijk bestaat het product voor twee derde uit water, vandaar de aantrekkelijk prijs.

2.Natrium laureth sulfaat. Dit is een stof die veel gebruikt wordt en een oppervlakte actieve werking heeft. Daarnaast staat het bekend om zijn huid- en oogirritaties en is het zelfs mogelijk dat het je hormoonhuishouding in de war brengt.
Tijdens de productie ondergaat het een ethoxylatieproces, wat inhoudt dat het wordt verwerkt met behulp van ethyleendioxide, een bekend carcinogeen. Een ander bijproduct van ethoxylatie is 1,4-dioxaan, dit is ook een carcinogeen.

3.Acrylaten-copolymeer – Een type kunststofpolymeer dat als stabilisator of als viscositeit verhogend middel werkt. Het is huid- en oog irriterend.

4.Peg-80 sorbitan laurate – Dit zijn eigenlijk giftige stoffen voor de menselijke huid en zeker niet veilig voor het gebruik op een beschadigde huid. Omdat het een geëthoxyleerde verbinding is, kan het 1,4-dioxaan bevatten.

5.Di-PPG-2 Myreth-10 Adipaat – Een zogenaamde ‘huidverbeteraar’, ook geproduceerd door ethoxylatie, dus het kan 1,4-dioxaan bevatten, een bekend carcinogeen.

6.Coco-Glucoside – Een oppervlakte actieve stof, met schuimmiddel, conditioner en emulgator, verkregen uit kokosolie en fruitsuiker. Het heeft een lage irritatie score.

7.Glyceryl Oleate – Een extract van glycerine en oliezuur, dit is een emulgator afgeleid van natuurlijk voorkomende oliën en vetten. Het wordt als veilig gezien, om deze stof te gebruiken in de cosmetica.

8.Glycerine – Dit kan een natuurlijke of synthetische glycerine zijn. Het is een smeermiddel en bevochtiger. Glycerine helpt de huid te hydrateren en wordt als veilig beschouwd.

9.Cocamidopropyl Betaine – Een natuurlijk aftreksel. Een schuimmiddel en een viscositeitsbouwer. Wordt momenteel als veilig beschouwd.

10.DMDM Hydantoin – Een antimicrobieel formaldehyde-conserveringsmiddel. Formaldehyde is kankerverwekkend. DMDM Hydantoïne is een giftige stof voor het menselijke afweersysteem en een giftige stof voor de menselijke huid. Het is irriterend voor de ogen en mag in Japan maar beperkt gebruikt worden in de cosmetica.

11.Lauryl Methyl Gluceth-10 – Een bevochtiger voor de huid. Volgens de Environmental Working Group is de stof niet beoordeeld op veiligheid voor gebruik in de cosmetica-industrie.

12.Natriumhydroxide – Een sterk basische en reactieve anorganische base, dit is een pH-balancer die een hoge irritatie factor heeft. De stof staat ook bekend als een alkalische substantie, ook wel een caustische of bijtende soda genoemd of natriumhydraat. Kan ogen, huid en slijmvliezen irriteren en tijdelijk haarverlies veroorzaken. De cosmetische database meldt bezorgdheid in verband met kanker en zegt dat het “naar verwachting giftig of schadelijk is”.

13.Methylparaben – Een schimmelwerend- en conserveringsmiddel. Het is een bekende hormoon ontregelaar, een schadelijke stof voor de menselijke huid, die de kenmerken van de genen verstoort. Parabenen zijn in verband gebracht met borstkanker en bootsen oestrogeen in het lichaam na.

14.Tetranatrium EDTA – dit is een chemische binder. Geclassificeerd als: ‘naar verwachting toxisch of schadelijk’ door de cosmetische database.

15.Mica – Een mineraal dat in de cosmetica sector wordt gebruikt vanwege zijn glinsterende uiterlijk. Wordt beschouwd als veilig.

16.Titaandioxide – Een natuurlijk mineraal, gebruikt als bleekmiddel en UV-blocker. Een foto sensitizers die door de huid kan worden opgenomen, resulterend in een verhoogde productie van vrije radicalen. Is geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend voor de mens.

17.Polyquaternium-10 – Een antistatisch middel, vocht inbrengende crème en film vormend middel. Het is geklasseerd als een ingrediënt met een laag risico.

18.Silica – Dit is een absorptie middel, ook bekend als silicium dioxide. De veiligheid hangt af van het type silica dat wordt gebruikt. Amorf silica wordt als veilig beschouwd in cosmetica. Kristallijn silica is gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen, waaronder kanker, allergieën en toxiciteit van de organen.

19.PEG-16 Soja-sterol – Een stof die op de oppervlakte actief is en een emulgator. Het is niet veilig om deze stof te gebruiken op de beschadigde huid.

20.Butylene Glycol – Een oplosmiddel- en verdunnend middel, een geurstof en huidverzorgingsmiddel. Er is een sterk bewijs dat het irriterend is voor de ogen en de huid.

21.Glycine Soja (sojaboon) – Afgeleid van soja-aminozuren. Over het algemeen als veilig beschouwd, maar het kan de vorming van nieuwe bloedvaten blokkeren, en sommige mensen hebben soja-allergieën.

100% natuurlijke Ingrediënten huidverzorging

Bij Mukti Organics ligt juist de nadruk op 100% natuurlijk. Het label is gecertificeerd biologisch, glutenvrij, dierproefvrij en vegan..De focus ligt bij Mukti op eco luxe, maar vooral ook op kwaliteit. De producten zijn handgemaakt en ieder ingrediënt is zorgvuldig onderzocht. Het bevat een unieke mix van inheemse Australische extracten, die juist geschikt zijn voor bepaalde huidtypen en ook huidaandoeningen aanpakken. Het Australische bedrijf werkt volgens revolutionaire extractie methode die de topische potentie van essentiële vetzuren, mineralen, vitaminen en antioxidanten garandeert. Dat de producten aanslaan, blijkt wel uit het feit dat Mukti Organics al vele internationale health, beauty en best product awards heeft gewonnen. Neem gewoon eens een kijkje of laat u informeren over de lijn van Mukti Organics.

Wil jij ook stoppen met slecht huidproducten. Kijk dan snel bij de producten van Mukti Organics. Klik hier.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl