Smeer jij gifstoffen op je huid

Gezondheid

Smeer jij gifstoffen op je huid? Wist jij dat je niet alleen maar voeding opneemt via de mond, maar ook via de huid? Eigenlijk staan we daar helemaal niet bij stil, maar ongemerkt komen er stoffen in ons lichaam die we helemaal niet willen. Het begint al ’s morgens als we onder de douche staan, douchegel. Een dagcrème en misschien nog een lekkere bodylotion.

Daarna gaan wij vrouwen nog aan de gang voor de dagelijkse make-up. En ja, je hebt dan al heel wat stoffen binnen gekregen waarvan ik zeker weet dat je überhaupt van het bestaan niet wist. Een stukje bewustwording die ik graag met jullie wil delen.

Onze huid is ons grootste orgaan met een dikte van enkele millimeters en alles wat we op onze huid smeren is van invloed op onze gezondheid. Misschien zelfs wel een grotere invloed op de gezondheid dan de invloed van voeding die we in onze mond stoppen. Want alles wat we in onze mond stoppen, passeert vrij snel onze lever. 

Onze lever is de filter van ons lichaam, die ons met haar ontgiftende enzymen beschermt tegen schadelijke stoffen in ons voedsel. Ze neemt de schadelijke stoffen op, maakt ze daarna onschadelijk en voert ze daarna weer af. Maar de producten die we vaak met alle liefde gebruiken op onze huid, komen direct in onze bloedbaan terecht. Met als gevolg dat ze je hele lijf rond gaan, zonder maar ook de lever te passeren. De schadelijke stoffen worden dus niet onschadelijk gemaakt doordat de lever haar ontgiftende werking niet kan doen. Daarom is het ontzettend belangrijk om extra te letten op wat je op je huid smeert.

Wil jij deze gifstoffen op je huid eenvoudig uit je lichaam verwijderen?

Klik dan hier hoe dit makkelijk kan

Want wat smeren we nou eigenlijk op onze huid?

Schrik niet, maar heel veel verzorgings- en cosmeticaproducten bevatten chemische stoffen. Deze chemische stoffen worden gemaakt van steenkool of ruwe aardolie. Tijdens de industriële revolutie ontdekte men hoe ze van ruwe aardolie synthetische chemicaliën konden maken door ze te bewerken, bijvoorbeeld door ze te verhitten of persen. 

In de loop der tijd zijn er zo honderdduizenden chemicaliën ontstaan die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Ze worden gebruikt in onder andere medicijnen, plastics, kleding, de pil, benzine, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, wasmiddelen, maar ook bodylotion, shampoo en lippenstift. Om maar eventjes wat te noemen! Deze producten hebben ergens allemaal een stukje bewerkte aardolie of steenkool in zich. En dat is niet best!

Het is dus super belangrijk om goed te kijken WAT we op onze huid smeren. Want ja, wij vrouwen smeren nogal wat af niet waar? 

Gebruik jij producten van Elim Instituut?

Ik werk alleen met producten zonder chemische kleur- en geurstoffen die je WEL gerust kunt gebruiken. Daarnaast bevatten onze producten een hoge gradatie aan actieve werkstoffen die ook jouw huid gaan verbeteren.

Wil je meer informatie over de producten? Neem dan contact met ons op.

 

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!

About the Author

>