Vochtarme of droge huid? Doe de SKIN scan

Gezichtsbehandelingen

Collageen behandeling

Het wordt weer kouder en de dagen worden korter. Heb je ook een nieuwe winterjas gekocht en weer de winterbanden onder de auto gedaan? Maar wat doe je eigenlijk om je huid winterklaar te maken?

Het is heel belangrijk om te zorgen dat je huid niet uitdroogt en voldoende vocht krijgt. Dit doe je door het drinken van voldoende water, zelfs in de winter, en door het vochttekort aan te vullen met een hyaluronzuur serum. Is de huid wat droger in de winter? Dan kan je een vollere crème gebruiken wat het vet in je huid hersteld, waardoor je huid minder droog wordt.

Wat zijn de oorzaken van een vochtarme huid?

Wist je dat een gezonde huid minder vaak voorkomt dan je denkt? In mijn Instituut heb ik al veel vrouwen geholpen om weer een mooie en gezonde huid te krijgen. Voorafgaand aan de behandelingen beginnen we altijd eerst met de SKIN-scan om de huidconditie te bepalen. In al die jaren is het maar zelden voorgekomen dat iemand een goede vochtbalans in de huid heeft. Dat komt omdat onze huid veel te verduren heeft, zoals ons klimaat, UV-stralen, stress en verkeerd gebruik van verzorgingsproducten. Hierdoor raakt je huidbarrière verstoord en verliest de huid zijn vocht.

Lees de 5 oorzaken voor vochttekort in je huid

1. Verkeerd productgebruik

Door het gebruik van verkeerde huidproducten voor jouw huidconditie kan jouw huidbarrière verstoord raken. Dit komt omdat in veel producten chemische kleur- en geurstoffen zitten, maar ook paraffine en minerale olie. Parafine en minerale olie sluiten jouw huid af waardoor je onderste huidlagen denken dat ze voldoende vocht hebben en gaan het vocht in de diepere lagen afvoeren. Met als gevolg je huid vocht tekort krijgt.

2. Lichamelijke factoren

Je lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water. Zelfs bij het verliezen van een klein percentage hiervan kan het al leiden tot vochttekort. Water is noodzakelijk voor de absorptie van voedingsstoffen, maar ook voor het verwerken van afval en celactiviteiten. Zelfs om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen is water drinken essentieel! Door lichamelijke factoren zoals veroudering en hormonen kan je lichaam sneller vocht verliezen en kan er een vochttekort ontstaan.

3. Ongezonde leefstijl

Een ongezonde leefstijl kan er voor zorgen dat je sneller vocht verliest. Koffie en thee onttrekken veel vocht aan je huid, maar ook alcohol. Ook is het belangrijk om voldoende essentiële vetzuren in je lichaam binnen te krijgen om vocht vast te houden in de huid. Avocado, vette vis en noten bevatten veel essentieel vetzuren. Zorg er daarom voor dat je dit wekelijks eet. Voldoende beweging is ook erg belangrijk voor een mooi gezonde huid. Ga lekker buiten wandelen, dan krijgt je lichaam weer voldoende zuurstof. En natuurlijk is wandelen ook goed voor de ontspanning.

4. Factoren van buitenaf

In de winter hebben veel vrouwen een vochttekort in hun huid door de centrale verwarming, maar ook in de zomer kan je dit hebben door de UV-straling. Je huid kan daardoor trekkerig en strak gespannen aanvoelen.

5. Verstoorde huidbarrière

Heb je een vochtarme huid dan is het belangrijk ervoor te zorgen dat je huidbarrière weer sterk en gezond wordt. Niet alleen voorkom je zo dat er teveel vocht verdampt, ook helpt het om verschillende processen in je huid beter te laten verlopen. Je huid wordt weerbaarder en kan zich beter beschermen tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Wil je weten welke producten WEL goed voor jouw huid zijn?

Wil je weten wat jouw huid nodig heeft? Maak dan een afspraak voor de SKIN-scan.

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!

About the Author

>