Wat is microdermabrasie

Microdermabrasie

wat is microdermabrasie
Het liefst hebben we allemaal een schitterende, stralende huid die blaakt van gezondheid. Sommige mensen hebben zo’n huidje van zichzelf, maar niet iedereen is er mee gezegend.

Door huidklachten, luchtvervuiling, een slecht eetpatroon, stress of veroudering kan onze huid er vaal en dof uit gaan zien en kunnen we bijvoorbeeld last krijgen van acne littekens, rimpels of een droge huid. Hierdoor kun je er ouder of minder fris uitzien dan je je in werkelijkheid voelt. Gelukkig is er voor dit soort problemen wel een goede oplossing zodat je er weer stralend uit kan zien!

Misschien heb je er al eens over gehoord. Microdermabrasie is tegenwoordig namelijk een van de meest populaire behandelingen voor je huid. En dat heeft een goede reden! De behandeling geeft namelijk na één behandeling al hele mooie resultaten, maar kan ook als een kuur ingezet worden. Wil je graag littekens of oneffen pigmentatie verminderen? Of zou je graag die mee beters verwijderen en een oplossing willen voor je onzuivere huid? Lees dan verder over wat een microdemabrasie behandeling voor jou huid kan betekenen.

Wat is Microdermabrasie?

Het klinkt misschien een beetje pijnlijk, maar eigenlijk is het een van de snelste, mildste en minst ingrijpende behandelingen die er voor je huid zijn. Het is een behandeling die, zonder een ingrijpende operatie of veel ongemak, zorgt voor een stevigere, frissere en mooiere huid.

Bij een microdermabrasiebehandeling wordt de huid met een speciaal apparaat een beetje vacuum gezogen terwijl er tegelijk kleine kristallen tegen de huid aankomen. Dat zorgt voor een intensieve peeling die de dode huidcellen grondig verwijdert zonder de huid te beschadigen. De kristallen die gebruikt worden zijn van aluminium oxide, hele fijne natuurlijke deeltjes die de huid als het ware scrubben en zo de dode huidcellen losmaken. Het vacuum dat ontstaat zorgt er vervolgens voor dat de huidcellen met de gebruike kristallen afgevoerd worden naar een aparte container.

Doordat de opperhuid na de behandeling helemaal fris is, is deze in staat om beter de werkzame stoffen van je huidverzorging op te nemen. Het is dus belangrijk om hier wat extra aandacht aan te besteden. Daarnaast wordt de doorbloeding van je huid gestimuleerd en worden er gemakkelijker nieuwe cellen aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat je huid er weer stralend en fris uitziet en glad en zacht aanvoelt.

Wanneer heb je iets aan deze microdermabrasie behandeling?

Microdermabrasie is een behandeling die eigenlijk voor alle huidtypes en alle leeftijden geschikt is. Het is een ideale, milde behandeling voor een droge, futloze of ruwe huid die er lusteloos uitziet, omdat er na een enkele behandeling al een huidverbetering te zien zijn. Een enkele behandeling kan geschikt zijn voor een huid die een lekkere opfrisbeurt nodig heeft. Na een stressvolle periode kan je huid er bijvoorbeeld moe en wat grauw uitzien. Een enkele behandeling zorgt dan voor een frisse start en een huid die er weer lekker uitgerust uitziet.

Vaak worden meerdere, opeenvolgende behandelingen ook als een soort kuur gebruikt. Door de behandeling een paar keer uit te voeren behaal je meer en blijvendere resultaten. Bijvoorbeeld bij littekens door acne en tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels kan een kuur van behandelingen veel effect hebben. Doordat je huid egaler wordt en de eventuele problemen worden aangepakt ziet je huid er na een paar behandelingen vaak zichtbaar jonger en frisser uit. Een kuur van behandelingen bestaat vaak uit 6 of 8 behandelingen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het gewenste resultaat bespreken we van tevoren tijdens een huidanalyse.

Welke problemen zijn geschikt om op deze manier te behandelen?

Microdermabrasie kan, zoals gezegd bij heel veel problemen voor zichtbare verbetering zorgen. Als je last hebt van een van de volgende klachten is het de overweging waard om een behandeling te ondergaan. Herken jij je in het volgende lijstje?

• Fijne lijntjes en rimpels
• Een onzuivere of onrustige huid huid
• Bij gewenste huidverjonging
• Problemen met pigmentatie
• Vlekjes of littekens, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne
• Schade door UV-straling
• Een grauwe huid doordat je (hebt) gerookt of veel stress hebt gehad
• Wijde of grove poriën
• Een grove of onregelmatige huidstructuur
• Een huid die grauw of futloos is
– Een droge huid

Verschillende problemen vragen om verschillende behandelingen. De belangrijkste problemen worden hieronder even uitgelicht.

Littekens door acne en een onrustige of onzuivere huid

Acne is natuurlijk vervelend genoeg. Nog vervelender zijn die littekens waar je na afloop mee achterblijft. Littekenweefsel ontstaat nadat de huid beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld door een verwonding of een ontsteking, zoals acne. Niet iedereen is even gevoelig voor de vorming van littekenweefsel, maar de gevolgen kunnen behoorlijk onwenselijk zijn en je best onzeker maken, ook als je verder van de acne af bent.

Gelukkig is er aan die littekens wel wat te doen! Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder microdermabrasie. Doordat de huid eigenlijk heel lichtjes beschadigd raakt wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd en gaat de huid extra aan de slag door bijvoorbeeld meer collageen te produceren. Dit zorgt ervoor dat de huid na een aantal behandelingen egaler wordt en gladder aanvoelt.

Om meer te lezen over acne en wat je ertegen kunt doen klik je hier. 

Pigmentvlekken

Een pigmentvlek, ook wel een levervlek of ouderdomsvlek genoemd, kan op verschillende manieren bestaan. Soms is het erfelijk, maar ook factoren van buiten kunnen een pigmentvlek veroorzaken. Omdat ze geassocieerd worden met ouderdom willen veel mensen die lastige
vlekken graag verwijderen. De huid bleken is dan een tijdelijke oplossing. Een behandeling met microdermabrasie zorgt voor een grondigere aanpak van het probleem, waardoor de pigmentvlekken verdwijnen en niet meer terugkomen.

Om meer over de mogelijkheden te lezen klik je hier. 

Een huid met fijne lijntjes, rimpels of een vale complexie

Onze huid heeft een hoop te verduren. Slechte slaap, stress, vervuiling uit de omgeving, een slecht eetpatroon en veroudering dragen bij aan een huid die er grauw uitziet en droog en vermoeid aanvoelt. Door een grauwe huid zie je er vaak jaren ouder uit dan je bent en maak je een onuitgeruste indruk, ook als je lekker geslapen hebt.

We willen natuurlijk het liefst allemaal een frisse en mooie uitstraling. Gelukkig is een behandeling bij het Elim Instituut dan een uitkomst. Microdermabrasie zorgt ervoor dat de dode huidcellen die zorgen voor die fijne lijntjes van de huid verwijderd worden. Hierdoor komt die frisse huid die daaronder ligt weer aan het oppervlak en zie je er weer stralend uit!

Hoe gaat een micordermabrasie-behandeling in zijn werk?

Als we hebben vastgesteld welke problemen er bij jou huid spelen en we samen besluiten dat een microdermabrasie gaan we over tot een behandeling. Het is daarbij belangrijk dat je je huid van tevoren niet teveel belast. Dat houdt in dat je een week voor de behandeling de huid niet harst, laser of blootstelt aan felle zon of de zonnebank. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je huid overgevoelig is voor de behandeling en overmatig geïrriteerd zou kunnen raken.

Tijdens de behandeling wordt de bovenste laag met micro-kristallen zachtjes verwijderd. Het apparaat is op verschillende niveaus in te stellen, zodat je huid precies de juiste dosis peeling krijgt. Door het vacuum dat ontstaat wordt ook de doorbloeding van de huid flink gestimuleerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat je huid collageen aan gaat maken en de gehele conditie van je huid verbeterd. De behandeling kan bij sommige behandelniveaus een beetje gevoelig zijn, maar is niet erg pijnlijk.

Wanneer is microdermabrasie NIET geschikt voor je huid?

Als je last hebt van de volgende klachten is het daarom dan ook af te raden om een behandeling te ondergaan.
• Grote moedervlekken
• Eczeem
• Psoriasis
• Huidontstekingen
• Een koortslip
• Verse verbranding door de zon of zonnebank
• Als je vitamine A medicatie slikt, zoals Isotretinoine of Roaccutane. Mocht je de medicatie in het verleden hebben geslikt, dan moet dat minimaal 9 maanden geleden zijn.
• Rosacea
• Huidkanker
• Actieve acne
• Herpes
• Actinische keratose

Wat gebeurt er na een microdermabraise behandeling?

De behandeling zit erop en je kunt natuurlijk niet wachten om de prachtige resultaten te bewonderen. Er is natuurlijk echt wel iets met je huid gebeurd, dus de huid begint nu aan de genezing. Om te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe, stralende huid moet je met het volgende rekening houden:

Direct na de microdermabraise behandeling

Als je net klaar bent met je behandeling is je huid vaak wat rood. Ook kun je kleine plekjes zien die een beetje lijken op schaafwondjes of rode streepjes. Dat is een normale reactie van de huid en wil aangeven dat er een genezingsproces op gang komt dat zorgt voor de productie van collageen en het vernieuwen van de huid.

Na 24 uur is de roodheid vaak grotendeels weggetrokken en zie je er vaak nog een dag of 2 uit alsof je net gesport hebt. Een klein beetje rood, maar wel egaal. Na 2 dagen kan de huid een beetje beginnen te schilferen en zie je dat de huid echt begint te genezen.

Na een aantal dagen zie je de gezonde, frisse, stralende huid ontstaan. Het is dan nog wel belangrijk om goed te letten op de verzorging van je huid, want ook al is hij niet meer rood, hij is nog wel herstellende. Het is dan ook belangrijk om zo min mogelijk in de zon te komen en je huid goed in te smeren met UV-bescherming!

Verzorging van buitenaf

Om je huid na een behandeling een extra handje te helpen met herstellen is het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Tijdens het herstel is het nog belangrijker om te letten wat je op je huid smeert. We raden altijd aan om 100% natuurlijke producten te gebruiken, maar in het geval van een vers gepeelde huid is dat nog belangrijker. De werkzame stoffen dringen op dit moment namelijk nog dieper in de huid door om daar hun werk te doen. Jammer genoeg geld dat ook voor minder gunstige stoffen voor je huid.

Een mooie en helemaal natuurlijke verzorgingslijn die bijzonder geschikt is voor het herstellen van je huid is Mukti Organics. Deze lijn is helemaal vrij van parabenen, petrochemische middelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Mukti Organics maakt alleen gebruik van de beste ingrediënten die stuk voor stuk zorgvuldig onderzocht zijn.

Daarnaast maakt Mukti Organics gebruik van revolutionaire extractiemethoden die ervoor zorgen dat elk product vol zit met antioxidanten, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Niet zo gek dus, dat Mukti Organics wereldwijd al veel prijzen in de wacht heeft gesleept op het gebied van de beste health & beauty producten! Meer lezen over deze lijn? Klik hier 

Verzorging van binnen uit

Natuurlijk kun je je huid ook van binnen uit een boost geven, zodat deze nog beter kan herstellen en er nog mooier uit gaat zien. Het is een beetje alsof je een cake wil bakken en dan een leeg cakeblik in de oven zet. Je kan wachten wat je wilt, maar er gebeurt niks. Zo werkt het met onze huid ook. Als je geen lichaam geen bouwstoffen heeft kun je de huid wel stimuleren om collageen aan te maken, maar zal er niet zoveel gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat je huid in staat is om te verbeteren en te verjongen kun je deze bijvoorbeeld trakteren op RC Ascorbo Plus RAD tabletten. Deze zorgen ervoor dat gifstoffen makkelijker opgeruimd worden en zorgen voor een betere toevoer van zuurstof voor je huid, waardoor je huid er jonger en frisser uit gaat zien.

Een andere mooie aanvulling op een goede huidverzorging zijn de RC SKAN Control System caps. Deze zorgen ervoor dat je darmen beter gaan werken, waardoor gifstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Doordat de darmwand soepeler en schoner wordt, worden ook nutriënten beter opgenomen. Hierdoor wordt het bindweefsel van je huid sterker en gaat je huid steviger aanvoelen.

Huid-dieet

Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal kan herstellen en erg stralend en jeugdig uit gaat zien kun je gebruik maken van het Elim Huidherstel dieet. Dit dieet bevat alle belangrijke werkstoffen die ervoor zorgen dat je huid snel weer in topconditie is. Het is natuurlijk belangrijk om gezond te eten, voldoende rust te pakken, genoeg te drinken en lekker veel buiten te zijn. Daarnaast zijn er een aantal tactieken die je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat je huid er fris blijft uitzien. Om meer te lezen over het Elim Huidherstel dieet klik je hier.

Een combinatie van behandelingen voor nog beter resultaat!

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is je huid na een behandeling extra ontvankelijk voor allerlei andere stofjes en processen. Daar kun je nu natuurlijk mooi gebruik van maken voor extra resultaten. Een behandeling die hier geweldig op inspeelt is een Collageen en Elastine-booster.

Deze twee wonderstofjes zorgen ervoor dat je huid er jeugdig en fris uitziet. Jammer genoeg worden die stofjes door veroudering en factoren zoals UV-straling afgebroken. Een Collageen en Elastine-booster vult deze stofjes in de huid weer aan. Dat zorgt ervoor dat rimpels verminderen en je huid er jaren frisser en jonger uitziet.

Een Collageen en Elastine-booster is een prettige behandeling om te ondergaan. De eerste stap van de behandeling is een speciaal masker dat ervoor zorgt dat de bovenste laag van de huid wat zachter wordt, waardoor de eventuele dode huidcellen die er nog op je huid zitten van de huid loskomen. Daarbij wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de actieve bestanddelen van het masker diep in je huid kunnen doordringen.

Na het eerste masker wordt er een tweede masker aangebracht. Dat zorgt ervoor dat de productie van elastine op gang wordt gebracht. Tijdens dit masker wordt een speciale lamp gebruikt die de huid iets verwarmt en er zo voor zorgt dat alle werkstoffen van het masker optimaal in kunnen trekken. Ook stimuleert het infrarood- en roodlicht de productie van collageen, waardoor de huid intensief hersteld wordt.

Wat zijn de verschillen die je tegenkomt in microdermabrasie behandelingen?

Apparatuur

In de wereld van huidverjonging is er verschillende apparatuur op de markt. Er is een groot verschil tussen een gewoon microdermabrasie apparaat en een medisch apparaat. Ik gebruik zelf uitsluitend een medisch apparaat omdat dat veel meer resultaat geeft. Daarnaast werkt een medisch apparaat op een andere manier, waardoor het een stuk hygiënischer is dan een gewoon apparaat.

Bij een medisch apparaat worden de kristallen die voor de peeling van de huid zorgen in een aparte container geleverd. Daarnaast is het apparaat voorzien van een lege container die de gebruikte kristallen opvangt. Als de schone kristallen op zijn, stopt het apparaat en moet de container met de kristallen volledig vervangen worden. Dit volledig gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen stof of vieze kristallen op de huid terecht komen. Bij apparaten die je zelf moet bijvullen kan dit wel gebeuren.

Huidspecialist of schoonheidsspecialiste

Een huidspecialist en een schoonheidsspecialiste zijn allebei bezig met de conditie van je huid. Het verschil is dat een schoonheidsspecialiste met name een gezonde en redelijk probleemvrije huid behandelt en verzorgt. Een huidspecialist behandelt hiernaast ook grote en kleine huidklachten, zoals een onzuivere huid, acne, littekens en pigmentvlekken. Het is dus niet nodig om met een huid die al in goede conditie is naar een huidspecialist te gaan, omdat die je bij uitstek kan helpen met eventuele problemen waar je last van hebt.

Daarnaast gebruiken schoonheidsspecialisten cosmetische apparatuur en gebruiken huidspecialisten medische apparatuur. Dat zorgt ervoor dat je bij een huidspecialist ook voor grotere resultaten aan kunt kloppen.

Waarom kan ik mijn behandeling het beste bij Elim Instituut laten doen?

Elim Huidherstel Onderzoek

Bij Elim Instituut geloven we in een volledige behandeling van huidproblemen. Er is vaak meer voor nodig dan een enkele behandeling om de huid in topconditie te krijgen. Daarom voeren we vaak eerst een huidherstel onderzoek uit, waardoor we zo goed mogelijk kunnen bekijken welke problemen we aan gaan pakken.

Een onderzoek bij Elim Instituut bestaat uit 5 stappen. In de eerste stap kijken we heel goed naar problemen die spelen en wat de huid nodig heeft. We kijken naar de hoeveelheid vocht, vet, collageen en elastine die in de huid aanwezig is en onderzoeken of de huid zichzelf goed kan beschermen. Als de bescherming van je huid zwak is ben je namelijk veel gevoeliger voor veroudering of schade door UV-stralen.

Wat Elim Instituut zo uniek maakt is het feit dat we niet alleen naar de conditie van je huid kijken, maar door middel van een wangslijmtest, ook onderzoeken hoe gezond de rest van je lichaam is. Met een RC wangslijmtest kunnen we bijvoorbeeld zien of de vitaminen die je eet wel goed opgenomen worden in de darmen en of je afweersysteem goed werkt.

Ook onderzoeken we de hoeveelheid gifstoffen, zoals lood, E-nummers,zware metalen en vrije radicalen die in je systeem aanwezig zijn. Op basis hiervan kunnen we je leeftijd op cel-niveau inschatten. Deze is soms wel 20 tot 30 jaar ouder dan je werkelijke leeftijd! Met al deze informatie stellen we grondig vast wat de beste manier is om je huidproblemen aan te pakken.

Om meer te lezen over hoe een onderzoek bij ons in zijn werk gaat klik je hier.

De visie van Elim Instituut

We gebruiken alleen de allerbeste producten, die het beste van cosmetische en medische producten met elkaar verenigen. We werken niet alleen aan de buitenkant aan je huid. Speciaal voor ons ontwikkelde supplementen zorgen ervoor dat je van binnen uit werkt aan een stralende huid.

We bepalen altijd samen welke behandeling het beste zijn voor jou en je huid! Voor elke behandeling nemen we dan ook uitgebreid de tijd en we bespreken je wensen tot in detail. We stellen voor iedereen een behandelplan op dat leidt tot de beste resultaten. Elke behandeling bij ons is dus uniek en speciaal ingericht op jouw wensen.

Ook na de behandeling zorgen we ervoor dat je precies weet hoe je je huid het beste kunt verzorgen zodat je zo snel mogelijk kan genieten van de prachtige resultaten.

Door deze werkwijze is het Elim Instituut een perfecte partner voor uw stralende, jonge huid. Het is niet voor niets dat Carinda Brand al een aantal awards heeft gewonnen als de beste huidspecialist van Nederland, en ook al een award voor het beste bedrijf in de wacht heeft gesleept! Sinds 2006 zet ze zich in om iedereen de huid te geven waar ze van dromen.

Een afspraak met ons maken?

Heb jij ook zo’n zin gekregen om bezig te gaan met een mooiere, jongere en frissere huid. Wil je je graag zelfverzekerd voelen en trots zijn als je in de spiegel kijkt? Maak dan een afspraak voor een huidanalyse of een vrijblijvend consult.

Samen gaan we dan aan de slag om helemaal naar jouw wensen een plan op te stellen, waardoor de resultaten waar jij van droomt ook werkelijkheid worden!

Om een afspraak te maken kun je het contactformulier op de website invullen of bellen naar 078 – 69 11 113 om de mogelijkheden te bespreken.

We kijken er naar uit om samen met jou je dromen waar te maken!

 

Ken jij iemand die natural ORGANIC BEAUTY wilt? Deel!
Follow

About the Author

Carinda toont vrouwen voor wie hun uitstraling belangrijk is voor hun persoonlijke en/of zakelijke succes hoe ze huidveroudering kan stopzetten en zelfs kan omzetten in verjonging.

>